KERANA DIRI KITA BEGITU BERHARGA

KERANA DIRI KITA BEGITU BERHARGA
BICARA TENTANG KITA

Followers

Wednesday, August 18, 2010

~ NeW PhAsE Of My LifE ~


::: BagAi buNgA YaNg bArU NaK bErkEmBaNG :::


Salam muhibbah untuk semua…

Tanggal 16 Ogos 2010…

Fasa baru dalam kehidupanku…=)

Bagaimanakah untuk ku meluahkan nya? Macam tak percaya jer yang aku baru menjejakkan kaki ke dunia pekerjaan…seperti yang aku inginkan…duduk bekerja dalam ofis…syukur alhamdulillah…how to explain ek?

Dunia pekerjaan memang berbeza…amat berbeza…
Hari pertama aku melaporkan diri…perasaan? Amat takut dan berdebar…macam-macam yang aku fikirkan…alhamdulillah kerana hari pertama aku bukanlah berseorangan…aku bersama dengan 4 orang rakan-rakan yang lain dan kami bukanlah dari bidang yang sama. Setiap orang dari pengkhususan yang berlainan dan dari pusat pengajian yang berbeza.

Selepas melapor diri, kami diberi taklimat berkenaan dengan bidang tugasa kami. Semestinya kami di tempatkan di unit yang berbeza. Aku? Aku diletakkan di UPK (Unit Penyelaras Kegiatan)…wah…wat a surprise babe!!! Ingatkan kena letak dekat pendidikan ker…ape ker…hehehe…..tapi tak per…its all experiences for me…

Nak tau ape bidang tugas dok kat unit neh? Huhu…agak banyak keje yang nak kena wat…paling berat…kena create new event untuk next year…huk3…nil ah my first task kat sini…takper…inilah masa untuk aku menimba pengalaman untuk menjadi seorang pekerja…its learning prosess…mayb..hehehe…

Hope…my day kat cni akan memberi pengalaman buat aku untuk aku terus berkecimpung dalam dunia pekerjaan…suasana @ biah kerja…alhamdulillah okey…bos and collegue yang laen tidak berat mulut untuk beri tunjuk ajar...setakat ini alahamdulillah…semuanya smooth…tapi…idea jer yang tak smooth nak keluar dari kepala hotak aku neh…gagagagaga…

Tapi…cey…ade tapi tuh…hahahahaha
Rumah aku jauh giler ah dari tempat keje…mau nyer satu jam lebih…keluar rumah memang awal giler…5.45 pagi dah meredah jalan raya untuk ke tempat kerja…sampai kerja pulak, kalo tak jammed, jam 7.30 pagi sampai dah…kalo jammed, mau nyer jam 8 baru nak sampai…huk3…nasib baek ada pina (my fren) yang kebetulan sama berulangalik dari kampung ke tempat keje…so, rutin kami setiap kali weekdays memang tak kan berubah la…huhu…melaenkan kami sewa rumah kat area yang terdekat…hoho…

Erk!!! 4.40 p.m dah…Its time to go home…I need to hurry…also preparing myself to berbuka posa…haha… c ya guys…daaa…








4 comments:

.::piNk PolkaD0ts Cott0n::. said...

waaa...semacam sew0noks lorr..aisehh..ader kje kosong ag x kt situ??? t ley i join venture...muahahha

CiNtA SuFi said...

aok nak join venture ngan koi? leh jer...janji aok sanggup bermastautin kat my kampung...aok setuju dok? hehehehee...memangg perlu ramai org kot skang neh...hehe

.::piNk PolkaD0ts Cott0n::. said...

hohooh..i t'ikat ngn stadi kot..huhu..tp cm syiokk kn kje setempat ngn member..huhuhu

CiNtA SuFi said...

haha...memg syiok babe...xjangka dapt tpt keje same neh...selalu sorg2 jd selenge...kalo berdua xper gak...same2 selenge...hahaha...t lau nak g mane2 ke leh lah same2...xde la pane sgt...hehe

...i L a L L i q a '...

~...Yang baik itu datangnya dari ALLAH...~