KERANA DIRI KITA BEGITU BERHARGA

KERANA DIRI KITA BEGITU BERHARGA
BICARA TENTANG KITA

Followers

Friday, June 17, 2011

blah laaaaaa wei....

salam alaikum jameean....


hari ini KN cuma nak melepaskan ketidak puasan hati KN sahaja
hanya perkara2 yang berlegar2 di fikiran yang sekaligus mengganggu ketenangan hati KN


erm...
banyak betol lah perkara yang menganggu fikiran ni...
sekarang KN hanya dok berdua dengan housemate
rasa bosan sangat2...
rindu sangat dengan suasana dengan kengkawan time blajo,
now,
KN hanya dok dlm bilik jer...tv pulak tak leh nak tengok...
ye lah, KN xmampu nak beli tv bedebuk mcm tu n letak dlm bilik...
kete n laen2 dah cukup nak tanggung bulan2...
bulan ni, sangatlah KN rasa berat...
sewa meningkat coz rakan serumah dah pindah sorang
then, bil elektrik n air pun banyak bulan neh...
h.mate ckp kat KN sal sume2 bnda tu...erm...trying to be positif...

suara hati ku : memang patut pun bil aer n elektrik banyak bulan ni, tengoklah berapa ramai dok dlm rumah ni, berapa ramai yang mandi, berapa ramai yang buka laptop, berapa ramai yang tengok tv, berapa banyak kipas yang di pasang...erm...

erm...oklah, memg patut pun naik kan? 
ok, byk nak kena bayar so, sewa naik la kan...
dulu leh gak beli brg dapur n sharing2, now hanya a few ringgit nak spend kat barang2 dapur,
mau tak mau memng la besau lau nak kira,
beli makanan...nak masak pun...erm...tatau nak cte...
tu cte sal umah...

then kat sekolah pulak laen cte nyer...
busy sane, busy sini...
lagi2 lah sit in...aduyai...tak panas dok atas kerusi...
dah ade sit in yang lain...
skarang neh, bertambah 2 org guru bersalin...
tak de pulak guru ganti...
ape kes? 
katanya pihak atas lagi dari PPD takde duit nak bayar gaji guru ganti...
weiiiiiiiiiiiiiiiii...
kami yang dah cukup jadual ni kena berkorban untuk tambah jadual mengajar...
bertambah masa n bertambah kelas...
aduyai...
ok!!!
tak kisah lah, sebarkan ilmu kan? tapi...berpada2 lah oi...
bagi kelas sampai tak sempat nak sarapan pon...
KN kena kejar masa nak makan...sebelum rehat kelas full direct...
bile ade jer kosong, dorang bagi sit in...
lepas rehat kelas ade jugek....
aduyai...
cer cter...bile masanya KN nak mkn?
haduih....

lagi satu...
suruh KN bawak budak pegi sane pegi mari...
tapi details tak bagi...
cam ne tuh?
KN dahla budak baru, suke suki jer nak arah itu ini tanpa bagi penjelasan,
yer...KN tanyer, tapi tengoklah, bile tanyer jer mcm tak ikhlas jer nak jwab...
bile di panggil mcm nak marah jer...boleh tak jgn serius sgt?
bosan ah mcm ni....
kesel!!! sebel!!!





@-@


3 comments:

.::piNk PolkaD0ts Cott0n::. said...

sabar ye fwen..doa dan mintak padaNya agar dipermudahkan segalanya..insyaallah ameen ameen..

CiNtA SuFi said...

erm...thx mama...

ismiladyjaja said...

sabar la yea... smg ank2 didik semua dpt berkat dr pengorbanan seowg guru... :)

...i L a L L i q a '...

~...Yang baik itu datangnya dari ALLAH...~