KERANA DIRI KITA BEGITU BERHARGA

KERANA DIRI KITA BEGITU BERHARGA
BICARA TENTANG KITA

Followers

Sunday, June 19, 2011

bicara tentang itu...


salam alaikum jameeean...

ape khabar semua? hope semua chat wal'afiat

hari ni mood KN tak berape baek...ntah lah..

rasa sedey semcm jer...

ok2...juz forget it...

now, KN nak bukak 1 topik baru untuk my story today...

ingat lagi tak entry KN yang lepas yang bertajuk :




KN memang memksudkan ape yang KN luahkan itu...

tapi baru2 ni, KN terbaca post seorang kawan kat FB...


iaitu :


III
III
III
VVVV
VVV
VV
V





‎"wanita yg baik takkan pernah berani mengungkap kata cinta,sayang,rindu,kasih.. kpd seorang lelaki,shingga lelaki tersebut sah menjadi yang halal bagi dirinya.Bukan kerana wanita itu pemalu dengan lelaki..tetapi wanita itu 
takut dan malu dgn Allah..takut akan dimurkai Allah...''





erm...entahlah...

lepas jer baca post tu, KN rasa semacam...

mungkin kerana KN pernah meluahkan rasa rindu itu kepada seorang lelaki yang bukan halal bagi KN...

adakah disebabkan itu, KN telah tergolong dalam golongan yang tidak baik itu?

apakah definisi BAIK itu?

tidak kah definisi baik itu sendiri sangat sangat kompleks?

sebagai manusia biasa, kita tiada hak untuk memberi gelaran itu secara menyeluruh kepada golongan manusia lain...

baik itu sendiri sukar untuk di tafsirkan...

sila kLik bawah untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan BAIK...




Pengislahan diri – It’s about how we defined ‘BAIK’



erm...KN terfikir jugak...

salah ker kalau wanita meminati lawan jenis?

seseorang pernah bagi tau KN, 

lumrah kalau seorang wanita meminati lelaki 

dan lumrah seorang lelaki meminati wanita


tapi.................

tidak kah kalau meminati seseorang tu,

automatik akan timbul rasa rindu dan seangkatan dengannya?

erm...

jadi, kalau kita suka kat seseorang, kena kawen tros...

ape jadi kalau org tu suka kat kita? haaaaaaaaaa?

so...

kalau kita hanya jadikan dia sumber inspirasi kita cm ner? boley???

erm...ape2 jer lah labu...

***********


ape yang berlaku sekarang ni memang mengikut arus peredaran zaman


tak ramai lelaki yang perempuan jumpa adalah lelaki yang gentleman...

tak ramai perempuan yang lelaki jumpa adalah wanita ideal... 

kesimpulan nya sekarang, lelaki dan wanita masa kini adalah tak sama jika nak di bandingkan dengan lelaki dan wanita zaman dahulu...




fikir2kan...;)




2 comments:

**::CIKNUURUL::** said...

btol3,..xsume sme,..best la ayt yg sum1 bg tu,.huhu,.stkt ni ''trlnjur'' dgn sorg je la,.huhu,.ya Allah,moga Kau ampunkan dosa2 silamku,..pengalaman mengajarku keinsafan,moga brpnjangan..

CiNtA SuFi said...

bukan sum1 bagi kak long...die tu memg suke tazkirah tak kira aper...kata2 pun memng jiwang gles r lau bermadah....ermmm...

...i L a L L i q a '...

~...Yang baik itu datangnya dari ALLAH...~