KERANA DIRI KITA BEGITU BERHARGA

KERANA DIRI KITA BEGITU BERHARGA
BICARA TENTANG KITA

Followers

Wednesday, May 12, 2010

...KisAh kAmi SeMuA...



Pada awal nyer...dari semenjak mendaftar di universiti, kawan kemari kesana aku adalah AYIEN...aku rasa bertuah kerna aku dah menjumpai kawan kerna inilah kali pertama aku menjejakkan kaki ke sini...tambahan aku berseorangan...ayien pun same...agak mudah untuk kami mesra...cozmate yang laen...i guess member kot...semuanya dah ade kwn2 sendirik...almaklumlah, budak2 baru...mane la nak join da group sesuka hati kot...hhee...act, aku mengenali ayien sejak sebelum mendaftar ke upm ag...tapi melalui telefon jer la...ade kwn aku yang same stdy ngan die sebelum masuk universiti, so, kerna takut nak jejak kaki ke tempat org, aku cntct la die...start tu la ktorg berkawan sampai la kat universiti...hohoho

Setiap kali ke kelas, aku n ayien pasti akan gerak same2...sampai la satu hari...kami berkenalan dengan student dari singapura...kelihatan die selalu berseorangan...aku n ayien pantas berkawan dengan dia...so, setiap kali ape2, kami pasti akan bertiga...tapi bila di fakulti n kelas jer la coz student singapura tu duduk di kolej yang laen...ohhh...luper nak memperkenalkan nama dia yek...hehe...nama dia HUDA...ya...huda...die salu sampai awal kat kelas...bila aku n ayien sampai jer, die pasti menyambut kedatangan ktorg dengan senyuman manis yang terukir di bibir...sweet sgt...hehe

Yap...sudah beberapa semester kami bersama...ayien kadang2 xdatang kelas...kami nasihatkan jugak, tapi tula...xsemua orang sama boley terima teguran org...pernah sekali aku n huda buat keje nakal...tu pun dengan perasaan yang serba salah...huhu...(erm...bagi yang pernah bergelar mahasiswa tu mesti faham apa yang aku maksud kan ni...hehe...) mase tu kelas BMT, lectrer die ok la...hehe...xpernah disangka yang kami senakal itu..kui3...buat huda, ingat lagi x? hehe

Panas xberpanjangan, ayien menamatkan kuliah nyer di universiti lebih awal dari jangkaan kami...so, tinggal lah aku n huda...ke mana saja kami pasti akan berdua...lebih banyak yang kami share...lebih faham akan budi bicara masing2...lebih banyak hijab (@ rahsia...hehe) antara kami yang terbuka...lebih faham akan sikap masing2...i luv you dear...huda sangat baik...dia ajar aku banyak benda...die seorg yang penyabar, cool n sgt slumber...katanya die jenis yang xberperasaan....kadang2 jer kot...hehe...tapi sumer tu xjadik masalah la beb...ape2 pun...i tetap luv you dear...hehe...thx untuk segala2nya...kenangan kita tetap di ingati sampai bila2...MIEYA...thx untuk blue bear tu...tiap2 malam die teman i tdo...hugging it when i want to sleep...=)...dolu2 kan i salu staying 8 ur house, we're stdying together, eating together, praying together, sharing story together, n u r juz like my sister...miss dat moment..hoho...now, u r still my sister rite? hehehe

Then, wat happend??? jeng jeng jeng...

My cosmate telah bergabung...di sinilah bermulanya TG15 yang sekarang nyer digelar GENG SPEK ITAM...haha...so funny juz like our friendship...kikiiki...sekarang bukan setakat aku n huda...they r...MUNIRAH, FARAH, JIHAN, YAN (geng pahang) NAZWA, UMMI, LAH (geng selangor) HANAN, TINA (geng terengganu) WAWA, SARAH (geng kelantan) HAIZA (kedah) dan YANTI (sabah)...hehe...inilah geng2 baru ktorang...semuanya rapat dengan bermulanya trip pertama kami ke TEKAM plantation resort...syok la beb...memg terbaik.com la...hehe

Our relationship akhirnya berpanjangan sehingga lah kami bergraduat kini...alhamdulillah walau pun byk dugaan yang telah melanda, namun kami tetap bersama...ukhwah fillah...semuanya kerna ALLAH...sharing note, sharing story, sharing foods, sharing joys n tears, sharing anything in friendship...juz like dis friendship...thx y'all...4 dis friendship...banyak sgt kenangan yang kite kongsi bersama...luv u all...;)

Kengkawan...satu hari kita kan berjumpa lagi...pasti nya di hari konvokesyen kita...jangan lupe yek apa yang telah kita aturkan dulu...masing2 saling mengingati termasuk diriku sendiri...semoga apa yang kita rancangkan dulu berjalan dengan lancar...insyaalah...sayang kamooo semua...hehe...

2 comments:

.::piNk PolkaD0ts Cott0n::. said...

wehh..sedey pn ader when i read dis..aiyyoo..mmg luv u all gang...

CiNtA SuFi said...

sedey ke beb? a little khibrah minni...huhu

...i L a L L i q a '...

~...Yang baik itu datangnya dari ALLAH...~